Miksi projektorilamput ovat niin kalliita?

Hyvän kuvanlaadun saavuttamiseksi projektorisi on kyettävä luonnolliseen ja pitkäkestoiseen värien renderöintiin, riittävään resoluutioon sekä korkeaan kirkkausasteeseen ja kuvakontrastiin. Tämä taas edellyttää voimakasta ja korkeatasoista valonlähdettä.

Elohopealamput on todettu parhaaksi vaihtoehdoksi

Elohopealamput ovat nykyään yleisimpiä useimmissa projektoreissa. Elohopealamput sisältävät jopa 250 barin paineessa olevan kaasuseoksen ja niiden käyttölämpö lampun sisällä yltää jopa 1300 celsiusasteeseen. Lamppujen tehon ollessa yleensä noin 250-300 watin luokkaa kyseiset lamput tarjoavat verrattain pitkän käyttöiän ja hyvän kuvanlaadun.

Parhaiden ominaisuuksien saavuttamiseksi lamppuja valmistetaan useita patentoituja teknologioita ja kallista tuotantolaitteisto hyyödyksi käyttäen mikä johdonmukaisesti myös näkyy niiden hinnoissa. Jos olet kiinnostunut lamppujen rakenteesta, voit lukea lisää E-TORL-teknologiasta oheisesta linkistä: Epson UHE.

Kenen valmistamia projektorilamput ovat?

On hyvä tietää, että projektorivalmistajat valmistavat itse projektorilamppuja vain harvakseltaan, pääosin lamput ovat toisten alihankkijayritysten tuotantoa. Tällä hetkellä projektorivalmistajista lamppuja tuottavat vain Iwasaki (HSCR), Osram (P-VIP), Matsushita/Panasonic (HS), Philips (UHP), Phoenix (SHP), Ushio (NSH) ja Epson (UHE).

Tämä kuitenkin pidentää alkuperäisten moduulilamppujen alihankintaketjua valmistajalta kuluttajalle. Sen johdosta myös tuotteen lopullinen hinta kuluttajalle kasvaa. Kalliimpien (mutta myös luotettavimpien) alkuperäisten moduulilamppujen lisäksi tarjoamme myös muita vaihtoehtoja, joilla voit säästää huomattavia summia – yleis- ja tarvikelamput sekä myös pelkät polttimot ilman moduulia.

Varo väärennettyjä lamppuja

Alkuperäislamppujen korkeista hinnoista johtuen on väärennettyjen lamppujen tarjonta lisääntynyt viime aikoina. Nämä ovat kopioita alkuperäislampuista jotka voivat todellisuudessa pitää sisällään määrittelemättömän polltimoyksikön – kyseessä voi olla laadukas alkuperäisvaraosa (esimerkiksi Philips-polttimo), tai heikompilaatuinen niin kutsuttu “no name”-polttimo. Nämä polttimot on asennettu ei-alkuperäiseen moduuliin ja niitä tulisi markkinoida yleislamppu-nimikkeellä, mikäli ne sisältävät alkuperäisvalmistajan valmistaman polttimon, tai tarvikelamppu-nimikkeellä, mikäli ne sisältävät “no name”-polttimon tai muun valmistajan polttimon.

Valitettavasti kyseisiä väärennöksiä myydään usein alkuperäislamppuina, jopa pakkaus voi olla tarkoitksella alkuperäisestä kopioitu kuluttajan hämäämiseksi. Näin toimiessaan kyseisten väärennösten valmistajat ja myyjät rikkovat lakia ja tekevät haittaa niin alkuperäisten lamppujen valmistajille kuin myöskin kuluttajille, jotka todellisuudessa ostavat eri tuotteen kuin mitä haluavat ja maksavat siitä enemmän kuin heidän todellisuudessa pitäisi.

Et löydä edellämainittuja lamppuja verkkokaupastamme. Arvostamme asiakkaitamme ja asiakastyytyväisyys on tärkein pitkän kantaman tavoitteemme. Tästä huolimatta kyseisiä lamppuja voi löytää internetistä helposti, erityisesti epäilyttävän hinnoittelun perusteella, mikä ei todellisuudessa vastaa alkuperäislamppujen normaalia hintatasoa.

Mikäli tiedät jo lampuista kaiken tarvittavan, tarvitsee vain enää valita se oikea

Vaihtolamppujen pikahaku

Löydä lamppusi nopeasti

Projektorilamput

Projektio-TV lamput