Projektorilampun vaihtaminen

Lampuilla on rajattu käyttöikä, minkä vuoksi jokainen projektorilampun tai projektiotelevision omistaja joutuu jossain vaiheessa vaihtamaan vanhan projektorilampun uuteen. Voit vaihtaa lampun itse tai teettää vaihtotyön huollossa.

Näin vaihdat lampun itse

Lampun vaihtaminen itse on edullisin vaihtoehto. Tällöin sinun ei tarvitse maksaa vaihtotyöstä, ja säästät samalla aikaa, joka muuten menisi projektorin ja osien huoltoon toimittamisessa. Jos tilaat lampun moduulilla, voit vaihtaa sen helposti pelkästään ruuvimeisseliä avuksi käyttäen. Suosittelemme moduulittomien lamppujen (polttimoiden) vaihtoa ensisijaisesti henkilöille, joilla on jo kokemusta polttimoiden vaihdosta. Voit lukea sopivan lampputyypin valinnasta lisää täältä.

Apua vaihtotyöhön saat yksityiskohtaisesta lampunvaihto-ohjeestamme.

Lampun vaihtotyön teettäminen

Jos haluat teettää lampun vaihdon ammattilaisella, ole yhteydessä henkilöön, jolla on kokemusta projektorilamppujen vaihdosta. Suosittelemme ensin tutustumaan projektoriisi tarjolla oleviin lamppuihin, jotta saat yleiskuvan valikoimasta ja hinnoista. Ota sen jälkeen yhteyttä haluamaasi huoltoliikkeeseen ja sovi lampun vaihdosta. Usein on mahdollista tilata lamppu itse internetistä ja maksaa huollolle ainoastaan vaihtotyöstä.

Otathan huomioon, että jos hyödynnät projektorivalmistajan virallista huoltoa, on suositeltavaa hankkia alkuperäinen lamppu moduulilla. Myös tällaisen lampun voit tilata itse verkosta.

Katso oheinen video pelkän polttimon vaihdosta

Tutustu opastusvideoihimme, joista näet tarkemmin, miten helposti projektorilampun vaihtaminen onnistuu. Niistä näet selkeästi moduulilampun vaihtotyön vaiheet suosituimpiin projektorimalleihin (Acer, BenQ, Epson, Panasonic ja Sony) sekä pelkän polttimon vaihdon.

Mikäli tiedät jo lampuista kaiken tarvittavan, tarvitsee vain enää valita se oikea

Vaihtolamppujen pikahaku

Löydä lamppusi nopeasti

Projektorilamput

Projektio-TV lamput