Projektorilampun vaihtaminen

Lampuilla on rajattu käyttöikä, minkä johdosta jokainen projektorilampun tai projektiotelevision omistaja joutuu jossain vaiheessa vaihtamaan vanhan projektorilampun uuteen. Voit vaihtaa lampun itse tai teettää vaihtotyön huollossa.

Haluan vaihtaa lampun itse

Lampun omatoiminen vaihtaminen on edullisin vaihtoehto. Sinun ei tarvitse maksaa vaihtotyöstä ja säästät samalla aikaa, joka menisi muuten projektorin ja osien huoltoon toimittamisessa. Jos tilaat lampun moduulilla, voit vaihtaa sen helposti pelkästään ruuvimeisseliä avuksi käyttäen. Suosittelemme moduulittomien lamppujen (polttimoiden) vaihtoa ensisijaisesti kokeneille käyttäjille. Voit lukea sopivan lampputyypin valinnasta lisää täällä.

Yksityiskohtainen lampunvaihto-ohjeemme auttaa varmasti asiassa.

Haluan teettää lampun vaihtotyön

Jos haluat teettää lampun vaihdon asiantuntijalla, ota yhteyttä sellaiseen joka toimii projektorien kanssa. Suosittelemme ensin löytämään sopivan lampun internetistä, jotta tietäisit mitä eri lamppuvaihtoehtoja ja niiden hintoja on projektoriisi tarjolla. Ota sen jälkeen yhteyttä haluamaasi huoltoon ja sovi lampun vaihdosta. Paras tapa usein on tilata lamppu itse internetistä ja maksaa huollolle ainoastaan tehdystä työstä.

Otathan huomioon, että jos hyödynnät projektorivalmistajan virallista huoltoa, on suositeltavaa hankkia alkuperäinen lamppu moduulilla. Tämä lamppu on myös edullisinta tilata internetistä itse.

Katso oheinen video pelkän polttimon vaihdosta

Saadaksesi hyvän käsityksen projektorilampun vaihtamisen helppoudesta tutustu opastusvideoihimme. Niistä näet selkeästi moduulilampun vaihtotyön vaiheet suosituimpiin projektorimalleihin (Acer, BenQ, Epson, Panasonic ja Sony) sekä myös pelkän polttimon vaihdon.

Mikäli tiedät jo lampuista kaiken tarvittavan, tarvitsee vain enää valita se oikea

Vaihtolamppujen pikahaku

Löydä lamppusi nopeasti

Projektorilamput

Projektio-TV lamput